Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Ανακοίνωση της ΟΕΝ για τον στρατό

Η μείωση της 12μηνης στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες από τον ερχόμενο Αύγουστο, όπως ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση, στοχεύει στην καταστολή, την εξαπάτηση και την εξαγορά της νεολαίας. Γιατί το συγκεκριμένο μέτρο, που αποφασίζεται λίγες μέρες μετά την ήττα της Κυβέρνησης στις ευρωεκλογές και εν όψει των διαρκώς πιθανών πρόωρων εθνικών εκλογών, εντάσσεται σε ένα πλέγμα αντιδραστικών αλλαγών στο στρατό.

* Η παράλληλη αύξηση του μισθοφορικού σώματος των Επαγγελματιών Οπλιτών ( ΕΠ.ΟΠ), από 20.000 που ήταν μέχρι πριν λίγους μήνες σε 40.000 σήμερα και πολύ παραπάνω τα επόμενα χρόνια, είναι το πρώτο αντίτιμο αυτής της μείωσης. Μέσα σε συνθήκες έκρηξης της ανεργίας ιδιαίτερα στη νεολαία, η κατακόρυφη αύξηση των προσλήψεων στα μισθοφορικά σώματα του στρατού σα μέτρο «καταπολέμησης της ανεργίας», συνιστά κοροϊδία και πρόκληση. Όπως στις ιμπεριαλιστικές ΗΠΑ, τη Βρετανία και αλλού, ο μισθοφορικός στρατός δε χρησιμεύει μόνο στην όσο το δυνατόν πιο «επαγγελματική» εξόντωση των λαών που πολεμούν τους ιμπεριαλιστές αλλά και στην μετατροπή μέρους των εκατομμυρίων ανέργων, σε ανθρώπινο χαμηλόμισθο κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών.
* Παράλληλα ο μισθοφορικός στρατός είναι καταλληλότερος για την καταπολέμηση του «εσωτερικού εχθρού», του εργατικού κινήματος, των μεταναστών και της νεολαίας, όποτε -όπως το Δεκέμβρη- θα απειλήσουν την εξουσία του αστικού κράτους.
* Επιπλέον, η μείωση της θητείας είναι ένα δώρο-άδωρο, γιατί πάει μαζί με την υποχρεωτική διακοπή της αναβολής στα 25 και κυρίως την υποχρεωτική 8μηνη(!) υπηρεσία στην παραμεθόριο. Και οι δύο ρυθμίσεις έρχονται να επιβάλλουν μια βίαιη στέρηση των δικαιωμάτων της νεολαίας και μια στρατιωτικοποίηση των όρων ζωής της.

Εν τω μέσω της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης τα πολεμικά σενάρια στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής αναθερμαίνονται, ενώ οι ρατσιστικές κρατικές επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες έχουν πληθύνει. Η νεολαία συνολικά και οι φαντάροι δεν πρέπει να θυσιαστούν στις πολεμικές περιπέτειες των ιμπεριαλιστών ούτε να δεχτούν να γίνουν και αυτοί μαζί με την Ελληνική Αστυνομία, εντεταλμένοι διώκτες των μεταναστών. Όπως και στην εξέγερση του Δεκέμβρη, να αρνηθούν να καταστείλουν τους εξεγερμένους προλετάριους, «έλληνες ή ξένους». Μαζί με την εργατική τάξη να στρέψουν τα όπλα τους στον εχθρό, που βρίσκεται μέσα στη «δική μας χώρα» και δεν είναι άλλος από την Κυβέρνηση, το κράτος και την αστική τάξη.

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας, καλεί τη νεολαία και τους εργαζόμενους σε μαζική πολιτική δράση για την κατάργηση της θητείας, για την υπονόμευση και διάλυση όλων των «εθνικών ένοπλων δυνάμεων», όλων των μισθοφορικών και εφεδρικών σωμάτων του στρατού, για την αντικατάστασή τους από πολιτοφυλακές εξοπλισμένων εργατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: